zaterdag 19 maart 2011

Safari

We genieten nog steeds na van onze safari in het Akagera National Park. Het was gewoon heerlijk om staande in onze jeep, met het dak omhoog, door het park te rijden. De frisse wind om je oren, op de uitkijk om mogelijk een dier te spotten. Natuurlijk zag onze gids James de dieren altijd als eerste, maar dat maakt niet uit. Marte kreeg het op een gegeven moment ook door, ze klom omhoog in de jeep en met haar voeten op de stoel van de bijrijder kon ook zij op zoek gaan naar de dieren.Wij hebben drie gamedrives gehad, op vrijdag- en zaterdagmiddag hadden we twee wat kortere van vier tot zes en een op zaterdagochtend een lange van acht tot twaalf. Op zondagochtend hadden we boottocht van bijna twee uur op een van de meren in het park: Lake Ihema. Die lange gamedrive werd Marte wel even te veel, dus toen heeft ze even geslapen, en zodoende heeft ze de zebra’s dus niet gezien. Maar de andere dieren heeft ze bijna wel allemaal gezien. Ze had een groot boek mee uit de bibliotheek van de Nederlandse school ‘Het Nest’ en als we een dier hadden gezien dan moest het ook gevonden worden in het boek.

We verbleven in de lodge in het park: Akagera Safari Lodge . En het was een heerlijke plek om te verblijven, we hadden er wel langer willen blijven. Het zwembad vond Marte het allermooiste van het hotel, er was een mooie speeltuin met een boot. Het ontbijt, de lunch en het diner was uitstekend verzorgd, de bediening was vriendelijk en correct. En op de vroege avond, na de laatste gamedrive en voor het diner genoten we van een lekker koel glaasje witte wijn op het terras.

Maandagavond heeft Marte geskyped met Sasmita, en heeft uitgebreid verteld over de dieren die ze gezien heeft. Maar het mooiste van de vakantie vond ze toch wel het zwembad!

Naast de gewone wilde dieren hebben we ook nog een heleboel vogels in het park gezien. Met onze recentste aanwinst, het standaardwerk ‘Birds of East Africa’ van Terry Stevenson en John Fanshawe, proberen we nog te achterhalen welke we gezien hebben. En dat valt niet mee, want sommige vogels lijken toch wel op elkaar, en welke naam had James nu ook al weer gezegd bij welke vogel?

Crowned Lapwing

African Wattled Lapwing

Yellow-billed Oxpecker

Narina Trogon

Lilac-breasted roller

Yellow-billed Stork

African Jacana

Great Egret

Glossy Ibis

Common Squacco Heron

Marabou Stork

Egyptian Goose

African Hoopoe

Black-bellied Bustard

Madagascar Bee-eater

African Fish Eagle

Purple Heron

Long-tailed Cormorant

African Darter

African Open-billed Stork

Great Cormorant

Pied Kingfisher

Geen opmerkingen:

Een reactie posten