woensdag 2 mei 2012

Passievruchten uit Rwanda

Triiing! Triiing! Er wordt aan de deur gebeld. Wie zouden dat zijn? Het zijn Cor en Anne die voor vakantie even over zijn uit Rwanda.

Ze hebben een hele zak passievruchten bij zich, omdat ze wisten dat Marte er zo gek op was. Wat een leuke verassing! Een hele kilo passievruchten en dat zijn er dus 24. Gekocht bij Sabiti.Volgens Schiphol is het volgende van toepassing bij aankomst in Nederland: “Voor het invoeren van goederen die buiten het normale reizigersverkeer vallen moet u zich ook altijd bij het douanekantoor melden. Dit geldt voor artikelen zoals beschermde dier- en plantensoorten, nagemaakte merkartikelen, kunst en antiek, drugs en medicijnen, wapens en munitie, groenten, fruit, vlees, melkproducten en huisdieren.” Ik weet niet of ze de 24 passievruchten ook aangemeld hebben bij het douanekantoor, maar ze vallen daardoor niet minder in de smaak.


Als Marte aan het eind van de middag thuiskomt, springt ze een gat in de lucht van blijdschap. Voor het avondeten mag ze al een paar eten en als toetje smaken ze haar ook uitstekend.


De volgende ochtend is een vrije ochtend, en heeft ze er voor de middag al weer vier achter de kiezen. Ze zijn dus al bijna weer op, want ook Wilma en ik lusten er wel eentje.

Hartelijk dank, Cor en Anne!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten