dinsdag 1 mei 2012

Koninginnedag in Nederland


Ik sta nog steeds op de verzendlijst van de Nederlandse ambassade in Rwanda en als gevolg daarvan kreeg ik onlangs dan ook weer de volgende uitnodiging.

Ter gelegenheid van de officiële verjaardag van

Hare Majesteit de Koningin

hebben Harer Majesteits Ambassadeur,
Frans Makken en Mevrouw Lina Stam,
het genoegen leden van de Nederlandse gemeenschap in
Rwanda uit te nodigen voor een receptie ter Residentie

op maandag 30 april 2012, 18.00 - 20.00 uur
gevolgd door het informele deel van het programma

Tenue de ville
Routebeschrijving bijgevoegd

Door de afstand tussen Utrecht en Kigali wordt het voor mij onmogelijk om er even naar toe te gaan, al had ik het graag nog een keer willen meemaken. Ik vind het wel leuk dat ik zo nog een beetje op de hoogte blijft van wat er gebeurt in de Nederlandse gemeenschap in Rwanda.

Maar gelukkig hebben we hier in Utrecht ook een hele leuke Koninginnedag. Het begint al op de avond voorafgaand aan Koninginnedag met een kort bezoek aan de vrijmarkt. Dit jaar zijn we voor het eerst met ons drieën gegaan en Marte heeft haar ogen uitgekeken!


Koninginnedag begint natuurlijk met het uithangen van de vlag met oranje wimpel. Als je woont in een straat die Julianaweg heet, dan is dat natuurlijk een plicht. En gelukkig denken de meeste bewoners daar ook zo over.


Op Koninginnedag zelf hebben we speelgoed verkocht in het Hamerplantsoen. Een paar jaar geleden is dit ontstaan op initiatief van de buurtbewoners. De kinderen verkopen het speelgoed dat ze een beetje ontgroeid zijn en kopen eventueel weer wat ander speelgoed bij andere kinderen. Zo circuleert het speelgoed door de wijk. En nu lijkt het erop dat het evenement niet eens meer wordt aangekondigd, maar het is er gewoon.Dit jaar stonden we voor eerst zelf met een kleedje in het park. Wij wilden vooral een heleboel speelgoed kwijtraken en het liefst er zo weinig mogelijk bij krijgen. Dat is aardig gelukt, want Marte was meer geïnteresseerd in spelen met vriendinnetjes dan het kopen van nieuw speelgoed. Per saldo was de opbrengst maarliefst € 11.’s Middag zijn we naar de bouwspeeltuin gegaan voor de traditionele kinderactiviteiten. In eerdere jaren was dit behoorlijk uitgebreid met een parcours met allerlei onderdelen die konden worden uitgevoerd door de kinderen. Dit jaar was dit niet het geval, er waren niet zo veel dingen te doen voor de kinderen, maar dat mocht de pret niet drukken. Het weer was mooi, de gebruikelijke clown was er met haar ballonnen die zie opblies tot verschillende dieren en bovendien was er de J(uliana)-Street band. Om drie uur werd de speeltuin gesloten, maar het mooie weer maakte het noodzakelijk dat het geheel informeel met koude witte wijn werd voortgezet in het Hamerplantsoen.

Op de bank hebben we ’s avonds nog even naar de hoogtepunten gekeken van het bezoek van de Koningin aan onze provincie. Daar hadden we gedurende de dag geen tijd voor gehad. Ons programma voor Koninginnedag zit erop. Ik besef dat ze in Rwanda nog maar net zijn begonnen.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten