zaterdag 14 januari 2012

Afscheidsfeestje

Op 15 januari 2011 ben ik vertrokken uit Nederland en aangekomen in Rwanda. Op 14 januari 2012 ga ik weer vertrekken uit Rwanda om op 15 januari aan te komen in Nederland. Het verblijf in Rwanda omspant dus een geheel jaar.


Mijn huisgenoten Simon en Alan vonden dat reden genoeg om een feestje te geven. Of ik dat ook een goed plan vond? Ik had eigenlijk bedacht om een aantal mensen uit te nodigen om het jaar af te gaan sluiten met hapje (brochette met patat) en een drankje (bier) in een plaatselijke bar. Maar een feestje thuis leek we ook wel wat, zeker als mijn huisgenoten het merendeel van de organisatie op zich zouden nemen.

Dus ging er niet zo lang geleden de volgende uitnodiging de deur uit.

You are invited to join us for food and drinks to wish Bert well on his way home to the Netherlands and to celebrate his 12 month placement!

Also a great opportunity to ease yourself back to work after the break!?

WHERE: Chez Bert-Simon-Alan (directions will be sent to RSVPs)

WHEN: Friday 13th January, from about 7.30pm

WHO: You and anyone else who brings their own drinks/food

WHAT: We'll provide some food, some brochettes cooked on the BBQ and some drinks; Music (of course) and if you have a compatible device you are welcome to play your own tunes (there will be an acoustic lounge in Alan's bedroom); also likely to involve some drumming and some singing and some Dad-dancing (from me, dancing partners welcome).

HOW!!!: It's a Dutch Theme party so let your imagination run wild even if it's with some cheese or a few Heineken!!

Dat is dan meteen een mooie invulling geworden voor vrijdag de dertiende.

Een flink gedeelte van de vrijdag nog wel even bezig geweest met de voorbereidingen, zoals het maken van een salade en rijgen van vlees en groente aan een spiesje. De kamer wat herindelen en buiten ook wat stoelen neerzetten voor bij het kampvuur en verder alles gereed zetten ter voorbereiding van de barbecue.Vanaf half acht begonnen de eerste gasten binnen te druppelen en gelukkig hadden de meesten ook nog wat drank en eten meegenomen, zodat we aan het eind van de avond precies genoeg hadden. Alles is opgegaan. De woonkamer was volgepakt en ook buiten stonden en zaten er nog heel wat. Fanatiek is er gedrumd op de aangeleverde drums en vervolgens is er nog gedanst tot in de late uurtjes.Dat was een mooie afsluiting van een jaar in Rwanda. Nu is het zaterdagochtend en zitten we middenin de rotzooi. Nog een beetje opruimen, de laatste zaken inpakken en over een paar uurtjes in het vliegtuig terug naar Nederland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten