zondag 4 december 2011

Komt Sinterklaas ook in Afrika?

Het was nog een beetje onzeker, maar Sinterklaas schijnt toch echt ook in Afrika te komen en zelfs in Kigali. Marte was ongerust of Sinterklaas wel zou komen, inmiddels is ze er echter van overtuigd dat hij komt. Zwarte Piet is in ieder geval al in het land, want ze heeft al een paar keer een schoen gezet en telkens zat er een klein cadeautje in.Eerst was Marte bang om de schoen te zetten bij een open raam, omdat dan er boeven zouden kunnen komen om ’s nachts de schoen mee te nemen en mogelijk ook nog het cadeautje. Maar nadat ik op de eerste avond zelf een schoen heb gezet met als gevolg dat er cadeau in de vorm van een zak drop in zat was het pleit beslecht. De schoen is inmiddels al een paar keer gezet en voordat Marte naar bed gaat komt er een keur aan Sinterklaasliedjes voorbij.


Ter voorbereiding op zijn komst is Marte vorige week zaterdag al druk aan de slag geweest op de Nederlandse school. In een buitenschoolse activiteit hebben een aantal kinderen een heleboel attributen gemaakt voor het feest dat er aan zit te komen. Een mooie knutselwerkje van Sinterklaas zelf, een kleurplaat, een Zwarte Pietenmuts en nog veel meer. En dat allemaal onder leiding van juf Susanne.


In het begin van dit jaar is Marte ook een paar keer naar de klas van juf Susanne bij de Nederlandse school. Dat was in februari en maart van dit jaar. En nu na zoveel maanden zit ze weer bij juf Susanne in de klas. Juf Susanne zegt dat het niet lijkt of ze weg is geweest, ze draait zo weer mee in het klasje, ondanks dat er nog maar één kind over is die er in het voorjaar ook was.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten